Bitcoin en Ethereum zijn beide hoger ontploft in de afgelopen 24 uur. De prijs van BTC is de afgelopen 24 uur met 8% gestegen omdat de kopers zich haasten.

Deze rally heeft niet verrassend genoeg de aandacht getrokken van degenen die niet conventioneel in deze ruimte zijn. Ten eerste, de hashtag voor Bitcoin was trending op Twitter in Canada en het Verenigd Koninkrijk, en mogelijk in de VS.

Casey Neistat, een prominente Youtuber en ondernemer uit Los Angeles, uitte zijn opwinding voor zowel Bitcoin als Ethereum. Hoewel hij niet onthulde voor welke prijs hij BTC kocht, maakte hij wel bekend voor welke prijs hij Ethereum kocht.

ETH heeft de afgelopen dagen minder goed gepresteerd dan Bitcoin, omdat de markt zich concentreert op de oorspronkelijke crypto-asset.

Casey is 1,000% hoger op het ethereum

Volgens een tweet van Casey Neistat die op 5 november werd gepubliceerd, kocht hij „ETH voor $40 in 2017“ en heeft hij nog steeds de munten die hij kocht. Ervan uitgaande dat dit waar is, betekent dit dat de prominente Youtuber ongeveer 1,000% op zijn investering is.

Hij heeft niet onthuld hoeveel geld hij in Ethereum heeft gestoken. Hij maakte ook niet bekend hoeveel geld hij in Bitcoin heeft gestoken.

Neistat’s opmerking over ETH kwam kort nadat hij „BTC!“ had getweet, waarin hij zijn steun uitsprak voor de lopende rally.

Dit is niet de eerste keer dat Neistat cryptocurrency noemt, of dat nu Bitcoin of Ethereum is. Hij tweette de „BEST BITCOIN EXPLAINER EVER“ naar zijn Twitter feed in december 2017, net voor de blow-off top die de industrie en Wall Street schokte.

Hij vroeg ook of Elon Musk Bitcoin zou accepteren voor de komende Tesla Roadster. Musk heeft natuurlijk interesse in de toonaangevende cryptocurrency en Ethereum, als iemand die op één lijn staat met Silicon Valley en technologische trends. Helaas voor Neistat heeft Musk nooit gereageerd op zijn aanbod om Bitcoin voor de Roadster te gebruiken.

Institutionele adoptie vindt plaats

Neistat praten over Ethereum komt te midden van een institutionele accumulatie van de cryptocurrency.

Ten eerste heeft de Australische centrale bank, de Reserve Bank of Australia, onlangs aangekondigd dat zij een platform op basis van Ethereum zal aannemen voor haar centrale bank digitale valutatests.

De opleving in de institutionele adoptie van de toonaangevende cryptocurrency leent zich voor het sentiment dat het nog sterker zal worden in zijn prijs.

Analisten zien $800 als doelwit voor het einde van het jaar, aangezien de altcoindmarkt zich in een positieve richting blijft ontwikkelen.