De autoriteiten van Singapore hebben een man veroordeeld voor het beroven van een Bitcoin-investeerder van S$365.000 (U.S. $267.097) in contanten, tot drie jaar gevangenisstraf, en 12 slagen van het riet gisteren, volgens een rapport in The Straits Times.

De beschuldigde, Jaromel Gee Ming Li, 29 pleitte schuldig aan het aangaan van een samenzwering om diefstal te plegen samen met de hulp van twee andere mannen, Mohd Abdul Rahman Mohamad en Syed Mokhtar Syed Yusope, die beiden 39 jaar oud waren.

Gee werd gearresteerd op 18 april 2018, maar het is onduidelijk hoe de rechercheurs achter de betrokkenheid van Gee bij de overval zijn gekomen. In het rapport stond echter dat het trio altijd betrokken was geweest bij de Bitcoin Revolution-makelaardij en transacties organiseerde tussen partijen die de cryptocurrency wilden kopen en verkopen, maar vanaf april 2018 veranderden ze hun agenda om in plaats daarvan potentiële kopers te beroven.

Daarnaast werd in het rapport beschreven dat de politie Gee arresteerde nadat hij zijn helpers, Abdul Rahman en Mokhtar had gevraagd om Pang Joon Hau, een Maleisische man, te beroven, die in Singapore was aangekomen voor een Bitcoin-aankoop met S$365.000 in contanten.

Op 8 april had Gee zijn helpers gevraagd om de Maleisische investeerder in zijn hotel te lokaliseren, waarna Abdul Rahman en Mokhtar Pang en een andere bitcoin-investeerder, Theo Chem Wei, die ook in de hotelkamer aanwezig was, fysiek aanvielen. Kort daarna gingen Rahman en Mokhtar er met een rugzak met Pang’s geld vandoor.

Abdul Rahman werd ook enkele dagen na de overval op 8 april gearresteerd, maar zijn zaak zou ‚hangend‘ zijn. The Straights Times meldde verder dat de ex-vrouw van Rahman, Yogeshwry Raman, ook aanklachten in dezelfde procedure op donderdag onder ogen zag nadat ze gestolen goederen had ontvangen die met het geld van de roofoverval waren gekocht. Bovendien pleitte Mokhtar schuldig aan een overval op woensdag.