Professionell investerare och CNBC-bidragsgivare Jon Najarian pratar om Bitcoin

I en nyligen intervju talade tidigare NFL-spelare, professionell investerare, analytiker på finansmarknaderna och en CNBC-bidragsgivare Jon Najarian om hur han investerar i crypto (och särskilt Bitcoin) för sin personliga portfölj.

Enligt hans CNBC-bio var Najarian linebacker för Chicago Bears , ett av lagen i National Football League (NFL), som är en professionell amerikansk fotbollsliga som består av 32 lag, innan han blev en professionell handlare för alternativ.

Som medlem i CBOE, NYSE, CME och CBOT hamnade han i cirka 25 år som golvhandlare

2005 grundade han tillsammans med sin bror Pete optionMONSTER, ett nyhets- och utbildningsföretag för optioner, och handelMONSTER, ett online mäklare. Under 2016 såldes TradeMonster till E * Trade för 750 miljoner dollar.

Han är också en av grundarna av Najarian Advisors & Najarian Family Office, som „ger råd eller handlar för institutionella investerare och tillhandahåller pengarhantering för rika investerare.“

2016 grundade Jon och Pete Najarian Market Rebellion , som har som mål att utbilda den enskilda investeraren.

I en intervju med Anthony Pompliano (alias „Pomp“) – för avsnitt 329 av Pomp Podcast – talade Najarian om Wall Street, såväl som krypto i allmänhet och Bitcoin i synnerhet.

När det gäller hur han investerar i krypto sa han:

„Månadsvis har jag förmodligen mellan 5% och 10% i digitala tillgångar, och nästan allt är Bitcoin. Lite Ethereum, men mestadels Bitcoin. Jag har lite Litecoin, lite Stellar, men verkligen jag Jag handlar om Bitcoin. Jag är där för att killar gillar dig själv, killar som Peter Briger på Fortress, verkligen fick mig psyked om det …

„Jag engagerade mig först på ungefär $ 300, insåg att jag inte visste vad fan jag gjorde, inte engagerade mig igen förrän det var närmare 1 700 $. Så jag saknade väldigt mycket av det och jag sålde inte när det fick över $ 18.000 eller $ 19.000. Jag likviderade inte. Jag skulle ha sett ut som ett geni om jag gjorde det. “

Najarian säger att Wall Street-spelare i hemlighet ökar sina Bitcoininnehav:

„Jag tror att många av dem vill hålla det tyst när de kommer in, för de kommer att köra det. Jag menar inte att de kommer att fungera i termer av hur [Bitcoin] fungerar. Jag menar att de“ Jag kommer att pressa priset för mycket för snabbt.

„Så exakt samma killar som vet att du inte vill att Goldman vet att du köper FireEye eller Uber eller Microsoft, eftersom de kommer att driva det framför dig.

„De samma killarna sitter där och tänker att jag verkligen gillar det här spelet i Bitcoin här, men jag kommer inte att säga mycket om det förrän jag har fått nog av det här, för vi båda vet att block av det sticker ut och så de måste stanna under radarn med dessa ansamlingar. “

Najarian är säker på den långsiktiga framtiden för Bitcoin:

„Jag tror att det fortfarande bara har fotfäste som är så stort jämfört med allt annat, jämfört med guld, jämfört med aktier, jämfört med framtider … Det har inte skadat dollarn än, men så småningom det vi gör kommer att skada dollar och det kommer att skada mina barn.

„Det kommer att skada i flera år framöver, allt detta tryck på ytterligare kapital. Och det är vad jag älskar med digitala tillgångar som Bitcoin.“

Ett exempel på de stora namnet Wall Street-spelare som tyst investerat i Bitcoin är den amerikanska miljardäraffärsmannen och hedgefondförvaltaren Marc Lasry , som är grundare, ordförande och VD för Avenue Capital Group , samt co- ägare av Milwaukee Bucks, ett av de 30 lagen i National Basketball Association (NBA), som är en amerikansk professionell basketliga.

Lasry berättade för CNBC-showen „Squawk Box“ under en intervju den 18 juli 2018 att han hade investerat „cirka 1%“ av sin personliga förmögenhet i Bitcoin.

Lasry sa att han hade kommit in i Bitcoin „för några år sedan“ (så det kunde ha varit runt 2013-2014), men han „köpte mycket mer“ under „det senaste året“ (dvs. 2017–2018) när det genomsnittliga priset för Bitcoin var $ 5000 till $ 7 500.

Lasery fortsatte med att säga att han hoppas att eftersom Bitcoin „kommer mer in i mainstream och när fler marknader hamnar så att det kan handlas där det fritt kan säljas“, kunde priset nå „20 000 till 40 000 dollar.“

Slutligen sa han att skälet till att han gillar Bitcoin är att „det är den där alla kommer att komma till“ och det betyder att Bitcoin kommer att bli „den som kommer att ha den största marknadsfördelen.“