Kryptomarknader blir gröna efter den tuffa veckan, Bitcoin-priset är nära $ 18 000

Efter det senaste steget till $ 16,1 000 har Bitcoin återhämtat sig och nästan 18 000 dollar igen efter att ha sjunkit nära 15 000 dollar och tappat närmare hela tiden på cirka 20 000 dollar. Den digitala tillgången verkar ostoppbar under de senaste veckorna och klättrar högre varje dag med bara några få perioder.

Ändå verkar detta tjurrally mycket hälsosammare än 2017/18 eftersom det är mer kontrollerat och det finns för närvarande mycket mer handelsvolym på marknaden

En av de viktigaste gnistorna i den här nya körningen var stödet av kryptovalutor från PayPal , en av de största betalningsleverantörerna i världen.

Volatiliteten på kryptovalutamarknaden är extremt hög just nu med vissa altcoins som hoppar upp och ner med mer än 20% inom några timmar. Ett av de mest framträdande exemplen är XRP som hade en vild 163% -körning under de senaste 5 dagarna för att nå en topp på 0,78 $.

Börsvärdet för Bitcoin nådde nyligen 353 miljarder dollar för första gången någonsin och översteg JPMorgans till 352 miljarder dollar. Jamie Dimon, VD för JPMorgan har varit en framstående kritiker och hatare av Bitcoin och kryptovalutor i allmänhet kallar dem ett ‚bedrägeri‘ .

Bitcoin har överträffat nästan alla andra tillgångar på marknaden som guld, S&P 500 och andra vanliga investeringsalternativ som råvaror eller amerikanska statsobligationer.

Vad är nästa för Bitcoin och kryptovalutamarknaden?

Bitcoin dominerade marknaden men har tappat en stor del av sin andel från en topp på 66% den 19 november till ett nuvarande låg på 61,8% eftersom andra altcoins som XRP, ETH och LTC också har samlats. Det totala marknadsvärdet på marknaden exklusive Bitcoin har hoppat med 57 miljarder dollar under den senaste veckan, vilket tyder på att kanske “ altsäsongen “ kommer tillbaka när BTCs dominans minskar.

Bitcoin verkar bara stå inför ett stort hinder på 19 891 dollar på Bitfinex och liknande priser på andra börser. Att knäcka hela tiden kan vara en stor gnista från nästa FOMO-våg, vilket potentiellt kan driva Bitcoins pris mot $ 25.000.

Varken MACD eller RSI är lika höga som de var tillbaka under 2017 under den senaste tjurrallyt, vilket tyder på att kanske BTC-priset har mycket mer utrymme att växa trots att vara nära rekordhöga.